Много малко се знае около Disneyflix – по този начин

...
 Много малко се знае около Disneyflix – по този начин
Коментари Харесай

Какви са новите разкрития около бъдещата стрийминг услуга на Disney?

 Много малко се знае към Disneyflix – по този метод някои хора в Холивуд назовават стрийминг услугата на компанията Disney, която прилича онлайн „ явлението “ Netflix.
Проектът се чака да бъде осъществен в края на идната година и към него остават неразбираеми още доста неща, като да вземем за пример какъв брой тъкмо ще костват абонаментите, осведоми CNBC.

Disney не дават доста информация.

Все още тънат в неизясненост името на платформата, наборът от филми и телевизионни сериали.

Един аспект обаче е явен – триумфът на услугата ще зависи значително от едно - Рики Строс, който управлява креативния контрол върху програмирането.

Той има пълномощието да утвърждава нови епизоди на сериали и филми, които към момента се създават, което е и стратегическото наличие на визията. 

 

Строс е почитан промоутър. През последните шест години като маркетингов президент за Walt Disney Studios той съумя да помогне за отличното показване в боксофис класациите на филми като “Черната пантера “, „ Междузвездни войни: Силата се пробужда “, „ Красавицата и звяра “ и „ Отвътре на открито “.

Той стартира кариерата си в рекламния отдел на TriStar Pictures през 1988 година, като в последна сметка доближава до висока позиция в Columbia Pictures.

Забележителният триумф на Строс що се отнася до филмовата продукция е много по-неуловим.

В края на 90-те години на предишния век, като изпълнителен продуцент в Columbia Pictures, той управлява филми като „ Давай “, престъпна комедия, която получава много положителни мнения от рецензията, само че не реализира нищо значително в боксофис класациите. Строс отваря своя продуцентска компания, която основава филми като „ Най-сладкото нещо “.

Disney построява стрийминг услуга като част от своя проект за справяне с настоящите закани в телевизионния и филмовия бизнес. От основна значимост е, че Строс разполага с неповторимия микс от качества. Той има и задоволително богат опит в маркетинговата сфера, както и чудесно виждане за метода, по който може да се свърже аудиторията с марката Disney.

Известен със своя жанр на работа и дипломатически фасон, Строс доста добре осъзнава по какъв начин да направлява „ кралствата “ на Disney като Pixar, Lucasfilm и Marvel, всички от които към този момент създават наличие за бъдещата услуга.

„ Той е извънредно благоразположен към разказвачите “, сподели Кевин Фейдж, президент на Marvel Studios, добавяйки, че Строс има „ мощен креативен инстинкт.

Като президент на отделите за маркетинг и наличие към Disney Строс дава отговор за ръководството на стотици милиони долари, съсредоточени в производството на нови продукции. За него „ качеството е от сериозно значение “.

За новата платформа се приготвя напълно нов и неповторим игрален сериал по вселената на „ Междузвездни войни “, режисиран от Джон Фавро, който стои зад продукции като „ Железният човек “ и „ Книга за джунглата “. Подготвени са 100 млн. $ за 10 епизода.

Отделени са и 45 млн. $ за основаването на кино лентата „ Провалът на Тими “, основан на едноименния бестселър за детектив Том Макарти.

Строс ще би трябвало да употребява и други водещи режисьори, сценаристи и кино звезди, с цел да добави стартовото наличие на услугата във време, в което компании като Apple, Amazon и Netflix владеят пазара.

„ Предоставяме огромна опция на разказвачите отвън нашата компания да се включат в тази самодейност “, споделя Строс, като прибавя: „ Вярвам, че това е бъдещето, поради което желаех тази работа “.

Сега, когато Disney получи утвърждение от акционерите и американското Министерство на правораздаването да закупи активите на 21st Century Fox за 71,3 милиарда $, няма по-голям план за основния изпълнителен шеф на компанията Робърт Айгър от стрийминг платформата. 

Насочвайки се към фамилиите, услугата ще се причисли към ESPN+ - новата спортна стрийминг платформа на компанията, както и Hulu, която ще се озове в ръцете на Disney като част от договорката с Fox.

“Това е извънредно значима стратегическа смяна за нас “, счита Айгър, когато разгласи, че се работи върху идната стрийминг услуга през предходната година.

За да направи услугата допустимо най-стабилна, компанията ще разреши на договорката с Netflix да изтече. Започвайки с „ Капитан Марвъл “ през март, всички филми, които Walt Disney Studios пуска в кината ще се „ влеят “ в платформата на Disney вместо в тази на Netflix.

Програми като National Geographic, която принадлежи на Fox, евентуално също ще бъдат добавени към стрийминг платформата, осведоми още CNBC.

Строс отхвърли да разисква истинските сериали и филми оттатък тези, които към този момент се оповестени.

Най-малко девет кино лентата са в развой на работа или пред довеждане докрай, като бюджетите им варират сред 20 и 60 млн. $. Disney ще направи римейкове на мюзикъли като „ Лейди и скитника “ (1955 г.) и „ Меч в камъка “ (1963 г.).

Повечето от сериалите ще костват сред 25 и 35 млн. $ (за сезон). В развой на създаване са сериали по филми на Disney като " Училищен мюзикъл “ и „ Таласъми ООД “.

Услугата ще бъде подкрепена и от редица филми и сериали от дългогодишния списък на компанията.
  По публикацията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР